Ervaring 11 dagen Dalmatische kust

 

Ervaring van een Busreiziger die een trip heeft gehad naar Kroatië..

Een ouder echtpaar schrijft kort hun ervaring op met een van de aanbieders.

Voor ons was dit de eerste trip naar Kroatië die we met enige reserve hebben geboekt maar achteraf hebben we er absoluut geen spijt van.

Zelfs in de herfst in Zuid-Kroatië temperaturen tot 30 graden. Dus een herhalingsoefening voor de zomerkleding.

Kust dalmatische - busreizeneuropa.eu

Foto oad reizen

Volop genieten van prachtige kustlijnen met de ontelbare eilandjes en aan de andere kant ruige steenachtige berglandschappen. De opmerking “Kroatië is steenrijk” hebben we dan ook vaak gehoord. De diverse stadexcursies waren steeds voorzien van een gids, die ons veel wetenswaardigheden wisten te vertellen over de geschiedenis en cultuur van Dubrovnik, Split, Zadar, Sibenik, Trogir en Mostar. Na de rondleiding met de gids was er altijd nog een paar uur gelegenheid om de stad op eigen houtje te verkennen en foto’s te maken. De natuur kreeg vanzelfsprekend ook aandacht. Bezoeken aan de Plitvice meren en de zeer indrukwekkende Krka watervallen werden door een gids begeleid. Een bezoek aan een wijnproeverij en een boottocht in de avond maakten het programma compleet.

Zoals wij gewend zijn waren de hotels en het eten wederom goed in orde. Van de in totaal zes hotels die we hebben bezocht was het ene wat luxer dan de andere. Soms wordt pas twee dagen van te voren door een hotelorganisatie bekend gemaakt welk hotel werd toegewezen. Hierdoor was er niet altijd overeenstemming met de genoemde hotels in het door ons ontvangen reisprogramma. Maar steeds waren de kamers schoon en netjes en was het ontbijt en diner goed verzorgd.

Het reisgezelschap was zeer gemêleerd en ontzettend gezellig. Met een aantal van de medereizigers is gedurende de reis een soort van vriendschappelijke band ontstaan. Voor de vakantiebeleving is dit zeer zeker een groot pluspunt.

Chauffeur en de reisleider hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om deze reis te doen slagen. Zij verdienen dan ook een groot compliment. Tijdens het rijden gaf hij veel informatie over Kroatië en hield geregeld een “fotostop”. Ook ’s avonds was de reisleider altijd in de buurt. Veel respect hebben wij ook voor de manier waarop hij een mede passagier, die helaas in Split in het ziekenhuis moest worden opgenomen, heeft begeleid. Na de ziekenhuisopname heeft hij middels telefonisch contact met de partner ons steeds op de hoogte gehouden.

Kortom: een prachtige reis met een vol programma. Uitrusten doen we thuis wel!!

Dhr. en Mevr. VerB*