Busreis informatie Spanje

Spanje:

Spanje is een bij de meeste reizigers een favoriet land wat niet verwonderlijk is natuurlijk omdat het land vele leuke plaatsen heeft en het klimaat is aangenaam. Spanje heeft vele historische gebouwen en culturele steden waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Barcelona en Madrid zijn hiervan onder andere twee duidelijke voorbeelden.

Barcelone - busreizeneuropa.eu

Barcelona ligt aan de Middelandse zee, de Costa del Maresme in de regio Catalonië. De Cathedral Basílica met een bijbehorend klooster en prachtige tuin. De bekende La Rambla waar van alles te zien en beleven valt van leuke terrasjes met lekkere tapaz, cultuur, markten La Boqueria, mensen die de Flamengo dansen, noem het maar op met een geweldige meditterane sfeer loop je de Ramblas over en dit geeft je het goede vakantie gevoel.

Vlag Catalonië - busreizen europa.euDan hebben we het nog niet gehad over de mooie en indrukwekkende werken van Gaudi. Sprookjes achtige gebouwen zoals de Casa Mila, Parc Guëll, Casa Batlló, Palau Güell en een zijn bekendste werken La Sagrada Familia. Het grote Plaza España. Het cathedraal van Barcelona is ook een bezoekje waard.
Buiten al deze mooie bezienswaardigheden heeft Barcelona ook nog een aangenaam strand waar je langs kan lopen over de boulevard of met je blote voeten over het zand en genieten van de warme zon.

Even over het Klimaat:

De zomermaanden zijn droog en warm tot soms zeer warm. Spanje heeft net als Nederland 4 seizoenen;
-Winter in december, januari en februari
-Lente in Maart, April en Mei
-Zomer in Juni, Juli en Augustus
-Herfst in September, oktober en november

Voor de Canarische eilanden zijn deze seizoenen niet van toepassing, maar mee een verhoogde kans om meer neerslag in december tot en met februari. In juli tot en met september is er een meer een verhoogde kan op hitte dit in verband de hete lucht aanvoer vanuit de Sahara.
Regen valt over het algemeen in de winterperiode in Spanje en het vroege voorjaar. Maart en April
Nemen de kansen voor neerslag snel af en komen de mooie zachte dagen. De costa’s, kustgebieden in Spanje zijn in de periode mei tot en met september overwegend droog. In het binnenland valt er sommige jaren weinig tot geen neerslag en dit zorgt dat de infrastructuur en landbouw hier last van heeft, door de aanhoudende droogte.
De kustgebieden en de eilanden van Spanje hebben een mediterraan klimaat, wat een een zeer aangenaam klimaat is.

Engelstalig youtube filmpje met beelden over 10 tips in Barcelona