Busreis informatie Frankrijk

Parijs:

Parijs is een stad met heel veel bezienswaardigheden. Het heeft voor elke bezoeker wel iets te bieden. Historisch, musea, winkels, leuke kleine boetiekjes, schitterende paleizen, boulevards en niet te vergeten het bruisende uitgaansleven.Parijs heeft een goed metronetwerk, maar het advies is meer dat je ter voet veel meer te zien krijgt van de stad. Zo loop je langs straatjes die je normaal in de metro niet zouden opgevallen zijn.

Dus het advies is neem je tijd en slenter langs de leuke bezienswaardigheden en straatjes.
Palais Frankrijk - busreizeneuropa.euHet Centre Pompidou officieel Centre national d’art er de culture Georges-Pompidou is een verzamelplaats voor mederne kunst in Parijs en is wereld beroemd en toonaangevend in de wereld.
Een kijkje bij de Notre Dame het prachtige kathedraal met het mooie glas in lood ramen en de gerestaureerde gevel mag zeker niet ontbreken als je de stad bezoekt.

Aan de andere kant van de Seine ziet u de wijk Quartier Latin, ook zeer de moeite waard om doorheen te wandelen en te genieten van de gezellige eethuisjes, cafés en terrasjes. In dit deel is ook het beroemde St Germain des Pres en het Palais du Luxembourg te vinden met prachtige tuinen rondom. Wat dacht je van een leuk portret te laten maken op het Place du Tetre. Hier zie je verschillende kunstenaars aan het werk en proberen dit natuurlijk aan de man te brengen, het hele jaar door zitten deze kunstenaars langs deze route.

 

Parijs - Busreizeneuropa.eu

 

Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het wereldberoemde theater Moulin Rouge.
Ook de Places deze Vosges en Place Vendome, de Opera, Dome deze Invalides met het graf van Napoleon en het Musee d’Orsay zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om langs te gaan als je Parijs een bezoekje brengt. De moeite waard is zeker een rondleiding in het ondergrondse museum Les Egouts bekend als de riolen van Parijs. Dit is meer dan 2100 km lang. Wat ook ondergronds speciaal is de ondergrondse catacomben een netwerk van tunnels en geraamtes, vroeger werden de botten opgeslagen en deze zijn bewaard gebleven.

Er zijn in en rond Parijs genoeg bezienswaardigheden om dagen zoet mee te zijn, eigenlijk is het te veel om allemaal even snel op te noemen.
Zoals je kunt zien ben je nooit uitgepraat (geschreven) over wat er zoal te doen en te zien is in en rond Parijs. Dus een bezoekje aan Parijs is zeer zeker de moeite waard.

Caen – regio Normandië

Honfleur - busreizeneuropa.euCaen is een van de grotere steden en de hoofdstad van de regio Basse-Normandië.
Het is een hele leuke stad met veel winkels en leuke interessante bezienswaardigheden. Een aantal van de indrukwekkende bezienswaardigheden zijn onder andere Het fort en de twee kloosters die ooit gebouwd zijn in opdracht van Willen de veroveraar de Abbaye-aux-Hommes en Abbaye-aux-Dames de stad is gegroeid rond deze twee mooie kloosters. die zeker een bezoek waard zijn. Als je kennis wil maken met veel bijzondere bezienswaardigheden dan is Caen ook zeker een het bezoeken waard en vergeet dan de prachtige kusten van Normandië ook zeker niet. Vanuit Caen is Honfleur goed en snel te bereiken. Dit plaatsje Honfleur staat beter bekend als de de Parel van Normandië.

Het stadje met de gezellige sfeer heeft talloze terrasjes rondom de binnenhaven en heeft mooie vakwerkhuizen langs de oude straatjes staan met verschillende pittoreske steegjes waar je leuk langs en door kan wandelen. De mooie kunst van Normandië is bekend om de kustlijn met ruwe en de ietwat bizarre krijtrotsen. Zo heeft deze regio ook een legio aan mogelijkheden aan bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waar zijn.

Zoals je kunt zien is dit maar een kleine greep uit wat het land Frankrijk allemaal te bieden heeft. Bezienswaardigheden lijken niet op te raken in Frankrijk.

Frankrijk - Normadie - busreizeneuropa.eu

Als vakantie land of als land om te bezichtigen is het zeker een bezoek of meerdere bezoeken waard en hoe makkelijk kan het beter dan met een leuke busreis.