Busreis Informatie Duitsland

Duitsland:

De Bondsrepubliek Duitsland is een van onze buurlanden. Grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, het oosten aan de grenzen van Polen en Tsjechië, in het zuiden tegen Oostenrijk en Zwitserland aan en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en natuurlijk Nederland. Duitsland heeft met 81.305.856 (2012) inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn

Berlijn:

Berliner dom - busreizeneuropa.euAls je kennis maakt met Berlijn zal je merken dat Berlijn meer is dan alleen een hele grote stad.Berlijn is de grootste stad van Duitsland en op een na grootste stad van de Europa.
Je kan er winkelen in de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm, of een bezoekje brengen aan het Charlottenburg. Passeer Checkpoint Charlie, waar vroeger de ‘muur’ stond. Berlijn heeft veel culturele bezienswaardigheden. Zoals de Staatsopera en de Berlijnse Dom, de Staatsbibliotheek, het historische ‘Pronkallee: Unter den linden’. De Brandenburger Tor: De poort is de grens van het oude centrum van de stad. Tijdens de koude oorlog werd hier begonnen met de bouwen van ‘de muur’

 

Brandenburg - busreizeneuropa.euZo is er ook een Egyptisch museum die een van de populairste musea is van Berlijn. In het museum is bijvoorbeeld een buste te vinden van de Egyptische koningin Nefertiti een kunstwerk dat meer dan 3000 jaar onder de grond heeft gelegen en was opgegraven door Duitse archeologen rond 1900, maar er is natuurlijk nog veel te bezichtigen in het museum. De op een na hoogste toren van Europa 365 meter is de Fernsehturm, Deze is gebouwd in de DDR tijd en was destijds een prestigeproject. Een restaurant zit in de toren die ieder half uur draait om zijn as.
Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de mooie omgeving.

Ook heeft de stad een Botanische Tuin met een oppervlakte van 42 hectare en meer dan 18.000 plantsoorten, dit is de grootste botanische tuin van Europa. Rond 1897 en 1903 werd de tuin aangelegd en valt vooral op door zijn elegante onwerp. Ook een aanrader om te bezoeken.
In Berlijn zijn naast de vele grote internationale concerns, oa Esprit, Benetton, ook leuke boetiekjes te vinden die originele eigentijdse kleding en andere leuke ontwerpen. Door de grote concurrentie in Berlijn is het winkelen relatief goedkoop. Als je van winkelen houdt zou je ook een bezoekje moeten brengen aan het grote bekende warenhuis KaDeWe, dit is het grootste warenhuis in Europa en trekt daardoor elk jaar vele bezoekers.

Charlottenburg - busreizeneuropa.eu

Duitsland heeft meer dan alleen natuurlijk Berlijn.
Zo heeft Duitsland ook de bekende rivieren De Rijn en de Moezel. Veel plaatsen langs deze rivieren worden door vele Nederlanders bezocht en is populair om zijn leuke plaatsen en mooie omgeving.

Moezel:

Als je aan de Moezel denkt zie al snel wijngaarden, gezellige pittoreske dorpen, bosrijke heuvels en mooie steden voor je die de moeite zijn om te bezoeken. Het goed onderhouden pittoreske stad Trier is ook het bezoeken waard. In de moezelstreek vind je veel restanten uit de Romeinse tijd.
Wandelaars en fietsers kunnen hun hart op halen met leuke tochten langs de Moezel en het mooie gebied. Leuke plaatsen zoals Cochem en het wijnstadje Bernkastelkues zijn ook wederom een bezoekje waard. Het is ook mogelijk een boottochtje te maken en zo verschillende dorpjes langs de rivier aan te doen.

Moezel - busreizeneuropa.eu

Rijn:

Er is een gedeelte bekend die de Romantische Rijn word genoemd, deze is niet zo bekend. Dit is een gedeelte dat ligt tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Langs deze route kun je genieten van fraaie wijngaarden, pittoreske gezellige stadjes, oude burchten, kastelen en de mooie natuur. Je komt verschillende bekende steden tegen zoals Düsseldorf, Bonn, Koblenz, Keulen, Köningswinter en Rüdesheim. Ontdek zelf deze prachtige streken en ervaar Duitsland.

Tot zover voor nu over Duitsland, we zullen in de loop van de tijd de informatie uitbreiden.